Takpapp

Vi arbetar med en hel rad av olika typer av takpapp beroende på säsong, appliceringsmetod eller användningsområde. Mineral Helasta P4 är dock den takpapp som vi använder mest på våra projekt när det gäller tätskiktsarbeten.

Mineral Helasta P4 & P5

Pålitlig tätskiktsmatta när kvalité verkligen räknas!
Mineral Helasta tätskiktsmattor är avsedda för krävande taktäckning och membranisolering. Tätskiktsmattorna är baserade på destillerat bitumen med hög inblandning av SBS-gummi. Detta ger massan i tätskiktsmattorna en elasticitet av 300% och en böjbarhet i kyla på -25°C samtidigt som den tål temperaturer över +100°C. Denna exklusiva sammansättning ger en fantastisk skarvyta som är 2-3 gånger högre än traditionellt oxiderade eller modifierade bitumenprodukter. Mineral Helasta tätskiktsmatta är armerade med en kraftig, rötsäker s.k. ”Non-woven Spunbound Polyester”, motståndskraftig mot värme och åldrande.

Mineral Helasta är skifferbelagd vilket reflekterar solljuset och ger skydd mot UV-strålning. Skifferbeläggningen som är inpressad under värme ger även mattan en halkfri yta. Rullarna levereras med en 10- alt. 12 cm bred skifferfri överlappsyta för maximal skarvsäkerhet.

Mineral Helasta finns i version P4 & P5 och används för både nyproduktion och omtäckningar på de flesta förekommande underlag. För både plana och lutande tak.

Mineral Helasta finns även i en vintervariant. Mineral Helasta Vinter är en specialkomponerad tätskiktsmatta för extremt kalla och kärva förhållanden. När graderna kryper neråt på termometern har Mineral Helasta Vinter ypperliga egenskaper som gör det smidigt att arbeta på taket trots kylan. Mattan lägger sig slät utan vågor och veck utan att tillsätta extra värme.

tak_plast

Sidobild_small_0004_Lager 2